Indien u vragen of opmerkingen over de website kunt u contact opnemen met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 
Ds. Jurgen van den Herik is predikant van PG Drachten deelgebied West.
De focus van Jurgen van den Herik ligt op de erediensten, catechese maar ook  het pastoraat. 
Tel.  06-1214 7531, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Voor pastorale zaken kunt u het beste hem benaderen via het CPA Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

In dit menu vindt u informatie met betrekking tot de organisatie van deelgebied West

 

 


De penningmeester houdt toezicht op het wijkbudget.

Marja van der Veen is ouderling-kerkrentmeester. Als ouderling is ze betrokken bij het werk van de kerkenraad en als kerkrentmeester is zij met de andere leden van het College van Kerkrentmeesters verantwoordelijk voor alle zaken betreffende financiën en bezittingen van de gemeente met name voor De Arke.

Wil je contact met Marja opnemen, dan kan dit het beste via de mail. Voor het declaratieformulier klik hier.

penningmeester-west@pgdrachten.nl


 

Het doel van de diaconie is dienst aan de samenleving dichtbij en ver weg. Het gaat om het met raad en daad bijstaan van gemeenteleden en het werelddiaconaat. De diakenen proberen de eigen gemeenteleden bewust te maken van hun verantwoordelijkheid voor de samenleving.

Contact persoon diaconie
Willeke Bijma
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: 06 - 3601 2802

Diaconale vakantieweken
Voor mensen met een handicap of met een kwetsbare gezondheid, eenoudergezinnen of mensen die door sociale omstandigheden niet op eigen gelegenheid op vakantie kunnen, verzorgt de Interkerkelijke Stichting Diaconaal Vakantiewerk, vakantieweken. Zij werkt nauw samen met Kerk In Actie van de Protestantse Kerk Nederland.

Contactadres:
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hulp bij financiële problemen
Mensen kunnen in de problemen raken door medische, sociale, psychische en economische factoren. De diaconie kan, afhankelijk van de situatie, ondersteuning
bieden: advies, praktische hulp, contact leggen met instanties en soms financiële ondersteuning om ( een deel van) de problemen op te lossen.

Contactadres:
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vrijwilligers hulpdienst
Deze dienst probeert hulp te geven als professionele hulp (nog) niet mogelijk is. De hulp kan variëren van het doen van boodschappen in geval van ziekte, tot het omspitten van de tuin voor iemand die daar zelf niet (meer) toe in staat is.
Hulp kan worden aangevraagd bij onderstaande contactpersonen. Na overleg met de aanvrager probeert de hulpdienst een vrijwilliger voor de aangevraagde hulp te vinden. Er wordt absoluut geen financiële vergoeding gevraagd en de vrijwilligers mogen geen vergoeding accepteren, tenzij dit met de contactpersoon is geregeld (bijvoorbeeld benzinekosten).
Uiteraard zijn er vrijwilligers nodig om deze dienst te bemensen. Handig zijn is niet vereist, een goede wil wel.

Contactadres:
Djoke Holwerda
E: helpendehanden-west@pgdrachten.nl
T: 0512 - 521 066

Werkcafé Drachten
Geen werk meer? Baan opgeheven? Een situatie, die ineens alles op zijn kop zet. Dat zorgt voor onzekerheid en veel vragen. Er zijn uiteraard meerdere instanties waar je terecht kunt met uw vragen. Maar het zou zo mooi zijn om in contact te komen met ‘lotgenoten’. Voor inspiratie, om te brainstormen en om ervaringen uit te wisselen. Kortom om weer kansen en mogelijkheden te gaan zien, zodat de toekomst een andere kleur krijgt. Soms kan een opmerking of een idee van een ander je ineens op een nieuw spoor zetten. Zodat je weer verder kunt.

Wij nodigen je uit om met ons vrijblijvend een kopje koffie te komen drinken. Eens in de 2 weken op maandag van 10.00 tot 11.30 uur staat de deur voor u open. Voor meer info en data www.werkcafedrachten.nl 

Werkgroep zending, werelddiaconaat en ontwikkelingswerk (ZWO)
Met betrekking tot zending, werelddiaconaat en ontwikkelingswerk (ZWO) is een werkgroep actief. Deze informeert en activeert de gemeente over zaken als zending, diaconaat, ontwikkelingswerk en Amnesty International en de wereldwinkel.

Contactadres:
Maarten Rijken
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: 06 - 1000 4514